Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur fungerar det?

Det finns olika sätt att samarbeta med och använda LORE och våra paneler för att samla in data. Forskningsprojekt som vill använda LORE kan kontakta oss för att diskutera vilka möjligheter som finns. I de fall genomförandet av projektet är förenat med kostnader för LORE tar vi betalt med syftet att kunna fortsätta tillhandahålla paneler och data av god kvalitet. 

LORE genomför då och då även gratis datainsamlingar för mindre forskningsprojekt som är av begränsad omfattning och som ligger i linje med LORE:s syfte. LORE utlyser regelbundet möjligheten att inkomma med sådana förslag och ansökningar. Dessa behandlas sedan av en referensgrupp som meddelar om vi är villiga att genomföra datainsamlingen utan kostnad. Specifika instruktioner och datum med mera står i respektive utlysning. Det är emellertid också möjligt att löpande lämna in ansökningar om att få använda Medborgarpanelen för att ställa frågor och samla in data. 

För att som forskare få använda Medborgarpanelen för datainsamling kan ansökningsformuläret i Word-format användas.

Efter en godkänd ansökan diskuterar forskaren tillsammans med LORE hur studien bör genomföras i våra paneler. LORE programmerar sedan enkäterna, sköter fältarbetet och levererar användarvänlig data tillsammans med en enklare kodbok. 

Ansök om att samverka med LORE

Fyll i ansökningsformuläret och skicka det med e-post till johan.martinsson@pol.gu.se

Application form

Sidansvarig: Daniel Jansson|Sidan uppdaterades: 2013-08-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?