Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historik

Det första startskottet till vad som idag har kommit att bli LORE kom i samband med valrörelsen 2002 i form av en webbenkätbaserad kampanjpanel under valrörelsen inför riksdagsvalet hösten samma år. Under 2002-2010 genomfördes ett stort antal undersökningar baserade på självrekryterade respondenter, mestadels i samband med allmänna val som valet 2006 och Europaparlamentsvalen. 

Forskning om opinion och demokrati vid Göteborgs universitet har anor tillbaka till 1950-talet. Behovet av ett komplement till de traditionella undersökningar blev dock efterhand allt starkare. År 2010 erhöll forskningsnätverket MOD avgörande finansiering från Göteborgs universitet, vilket ledde till att LORE och Medborgarpanelen formellt startades och fick en mer fast organisation. 

Vill du veta mer om LORE:s tidigare datainsamlingar eller de publikationer LORE:s datainsamlingar har resulterat i, finner du sådan information under fliken Forskning.

Sidansvarig: Daniel Jansson|Sidan uppdaterades: 2014-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?