Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till LORE!

Laboratory of Opinion Research (LORE) är en organisation vid Göteborgs universitet som genomför datainsamlingar via webbenkäter. Framförallt ligger vårt fokus på experiment och panelstudier. Huvudsyftet med LORE är att vara en serviceorganisation för forskare som vill samla in enkätdata via internet. 

För att kunna genomföra våra datainsamlingar driver LORE ett antal webbpaneler. Den största av dessa är Medborgarpanelen som i nuläget består av över 60 000 aktiva respondenter runt om i Sverige. Förutom Medborgarpanelen driver LORE även andra paneler; en Politikerpanel och en Journalistpanel. Du kan läsa mer om detta under fliken Panelundersökningar

Vi genomför även andra former av enkätundersökningar på uppdrag av forskare både inom och utanför Göteborgs universitet samt ger råd kring upplägg och utformning av surveyundersökningar. Du kan läsa mer hur du kan samarbeta med LORE eller använda LORE för din datainsamling på fliken Samverkan.

 

Deadlines för samverkansansökningar

  • 14 september - Medborgarpanelen, november/december 2020
     

Ansökningar tas även emot löpande.
 

Ansök om samverkan med LORE

Kontakta LORE

Är du intresserad av att använda LORE inom ramen för ditt forskningsprojekt? Skicka ett e-mail: info@lore.gu.se

Methodological notes

Läs våra senaste forskningsresultat inom surveymetodologi - dessa publiceras på engelska

Sidansvarig: Daniel Jansson|Sidan uppdaterades: 2018-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?